השפעת מועד הדילול במג'הול על גודל הפרי ואיכותו

פרטי דוח המחקר:

לשליחת הודעה פרטית לחוקר/ת, לחצו על השם למטה, ותשלחו ל "טופס יצירת קשר" בעמוד האישי שלו/ה:

שמות החוקרים:

דילול הפרי הינו אחת הפעולות החשובות ביותר בממשק גידול מג'הול. דילול מתאים בהתאם לנתוני המטע מפחית סרוגיות ומשפר את האיכות החיצונית והפנימית של הפרי. מקובל כי דילול מביא להגדלת פרי וככל שהדילול מוקדם יותר השפעתו על גודל רבה יותר. מסיבה זו מתחילים לדלל בשלב הפריחה, בטרם נקבע אחוז החנטה, וממשיכים עד אמצע מאי, הנחשב למועד האחרון בו יש לדילול השפעה על גודל הפרי. לאחרונה  נמצא כי בערבה דרומית בתחומי היבול הנע בין 100 ל 160 ק"ג לעץ מג'הול בוגר, לדילול השפעה מועטה אם בכלל על גודל הפרי ולכן יש להניח כי גם לעיתוי הדילול השפעה מועטה. בניסויים ראשוניים נמצא כי לדילול עד אמצע מאי אין השפעה שלילית על גודל הפרי. במידה והשערה זאת נכונה ניתן יהיה להתחיל את הדילול כחודש מאוחר מהמקובל, כאשר הודאות לגבי רמת החנטה גבוה ולבצע רק שני סבבי דילול ובכך לחסוך כיום עבודה לדונם בדילול. מטרת העבודה: בחינת השפעת מועד ושיטת הדילול למספר פרות דומה לאשכול ולעץ על גודל הפרי ואיכותו במג'הול בערבה, במטרה להפחית בעבודת הדילול וקבלת יבול מירבי אפשרי באיכות גבוהה. דילול מאוחר יביא להפחתה של יום עבודה לדונם בדילול ותוספת של כ 10% ביבול על ידי מניעת דילול יתר.

לדוח המלא הקישו כאן —>   השפעת מועד הדילול דוח 2015 שולחן תמר

Facebook
Twitter