ביסוס ערכו הבריאותי של פרי התמר

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

חוקר ראשי: ד"ר חמוטל בורוכוב

רקע, תאור הבעיה ומטרות המחקר:

לענף התמרים חשיבות כלכלית רבה לתושבי הערבה הדרומית. התרחבות הנטיעות בארץ ובעולם הגבירה בשנים האחרונות את התחרות על שווקי המערב, תהליך הצפוי להחריף עוד יותר בעתיד. על מנת לשמר את מעמדו של ענף התמרים כענף יצוא מרכזי נדרשת פעילות אפקטיבית להעלאת הביקוש לפרי וכניסה לפלחי שוק נוספים. תמריץ אטרקטיבי להרחבת הביקוש לתמרים היא מיתוג הפרי כבעל ערך בריאותי מוכח. יידרש בסיס מדעי רחב ומוצק לפוטנציאל הבריאותי של הפרי מאחר ורמת הסוכר הגבוהה בתמר מרתיעה ציבור רחב של צרכנים. ניסוי ראשון מסוגו לקראת הכללת התמר ברשימת "הפירות הבריאים" נעשה על ידי פרופ' אבירם וחוב' בביה"ח רמב"ם במחקר פרה-קליני עם הזנים חלאווי ומג'הול בנבדקים בריאים. המחקר הראה שצריכת התמרים, בעיקר מהזן חלאווי, הורידה משמעותית את רמות השומנים בדם ומידת החמצון שלהם. אנליזה כימית של פירות חלאווי ומג'הול שנעשתה במו"פ ערבה דרומית הצביעה על האפשרות שתרכובות פנוליות מסיסות בפרי מעורבות בהשפעה המיטיבה על השומנים בדם, ושההבדלים ברמת ההשפעה הבריאותית בין שני הזנים קשורים לשוני בהרכב התרכובות הפנוליות ביניהם. בבדיקות הקדמיות בשבעה זני תמר התקבלה שונות גבוהה בין הזנים הן בהרכב הפנולים והן בהשפעתם in vitro של מיצויים מעשרים בפנולים מהפירות על תהליכים מרכזיים בהתפתחות טרשת העורקים: חמצון LDL, חמצון סרום וסילוק כולסטרול ממקרופאג'ים.

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
סגירת תפריט
נגישות