חומרי בריאות נוגדי חמצון בתוצרת החקלאית המקומית: כימות וניטור בזמן הקטיף ובתקופת האחסון והעשרה על ידי בקרת תנאי הגידול.

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

חמוטל בורוכוב-נאורי, אידה מילנז, סילבי לוי – מו"פ ערבה דרומית

תקציר

כדאיות גידולי השדה בערבה עומדת בספק בשל התחרות הגדולה על היצוא למערב. המשך הרווחיות מגידול פירות וירקות בערבה מחייב הגדלת האטרקטיביות שלהם לצרכנים פוטנציאלים. אחת הדרכים לעשות זאת היא על ידי שימוש בערכה הבריאותי של התוצרת המקומית כמותג. בשנים האחרונות גדל הביקוש לתוצרת חקלאית עם תכולה גבוהה של חומרי טבע צמחיים בעלי תרומה ייחודית לבריאות, כגון, חומרים נוגדי חמצון. כמה מהגידולים המקומיים מוכרים כבעלי תכולה גבוהה יחסית של חומרים נוגדי חמצון ובתנאים האקלימים הייחודיים של האזור ניתן להגיע אף לתכולות גבוהות מהרגיל. מטרת המחקר היא להעלות את ערכה של התוצרת החקלאית המקומית ואת הביקוש לה על ידי אפיון, כימות והעשרה של תכולת חומרי הבריאות הטבעיים. לשם השגת המטרה יזוהו זנים ותנאי גידול בהם מתקבלת תוצרת חקלאית עשירה בחומרים נוגדי חמצון, ותימדדנה פעילות ויציבות חומרים אלה במהלך אחסון ועיבוד מזערי.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
סגירת תפריט
נגישות