פיתוח ידע לזיהוי מזורז של קווי רימון עדיפים לגידול בתנאי הערבה

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

ד"ר חמוטל בורוכוב, סילבי יודנשטיין, יערה דנינו, אמנון גרינברג – מו"פ ערבה דרומית
ד"ר דורון הולנד – מטעים, מנהל המחקר החקלאי, נווה יער

רקע, תאור הבעיה ומטרות המחקר:
הביקוש לפרי הרימון ומוצריו גדל מאוד בשנים האחרונות בעקבות הדיווחים המדעיים המצביעים על ערכם התזונתי והבריאותי הגבוה. תנאי האקלים, הקרקע והמים בערבה הדרומית מתאימים לגידול רימונים. בנוסף, יש לאזור יתרון מובהק מאחר וניתן לקבל פרי בחודשים בהם השווקים חסרים רימונים טריים ואיכותיים. דרישת השווקים והתעשייה היא לפרי רימון איכותי בעל צבע אדום עז (פנימי וחיצוני). הפירות המתפתחים ומבשילים בערבה הדרומית בחדשי הקיץ מתאפיינים בעצמת צבע אדום חיצוני ופנימי נחותה בהשוואה לזו המתקבלת באזורי גידול אחרים בארץ משום עיכוב בהצטברות האנטוציאנינים.

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
סגירת תפריט
נגישות