בחינת התגובה של תמרים מזן מג'הול לריכוזים שונים של מלח ובורון

פרטי דוח המחקר:

לשליחת הודעה פרטית לחוקר/ת, לחצו על השם למטה, ותשלחו ל "טופס יצירת קשר" בעמוד האישי שלו/ה:

שמות החוקרים:

אורי שני – מדעי הקרקע והמים, הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות
הסביבה, רחובות. האוניברסיטה העברית בירושלים
טריפלר אפי – מדעי הקרקע והמים, הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות
הסביבה, רחובות. האוניברסיטה העברית בירושלים

1. תקציר
במהלך השנים האחרונות עוברים מטעי התמרים באזור הערבה הדרומית להשקיה במים מליחים או בקולחי אילת.  האחרונים מתייחדים ברמת בורון (B) גבוהה מעבר לריכוזים המוכרים כסבירים עבור מרבית הגידולים. עשרים שתילי מג’הול הוצבו בליזימטרים ביטבתה, בקרקע מקומית. שנה לאחר שתילתם החלו טיפולי המליחות והבורון. נערכו 4 טיפולי B. רמות המליחות במי  ההשקיה הן:  dS•m-1 1.8, 3.5, 7 ,10. ריכוזי ה-B במי ההשקיה הם: ppm 0.5, 2, 5, 10, 20

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

Facebook
Twitter