כמות גדולה והולכת של פרי לח ברמת לחות של 27-30% נגדדת
מידי שנה במטעי ערבה דרומית. בגדיד 2023 נגדדו כ- 244,700 ק"ג פרי במטעי הערבה
הדרומית כפרי לח. הפרי מגיע לבית אריזה ועובר ייבוש בחממות ייבוש לפני שיווקו. הייבוש
פוגע באיכות הפרי, מוריד ממשקלו וגורם לשילפוח, דבר המוריד את ערכו בשוק. פרי לח רגיש
יותר לזיהומים ולפציעות בשל מרקמו הרך. המחקר הנוכחי בוחן אפשרות של אריזה מתואמת
עם חנקן או בתוספת של אתנול באריזות קטנות. אריזה כזו עשויה לצמצם את הנגיעות בפרי
בחיי מדף ללא צורך בייבוש הפרי .
להמשך קריאה: השפעת אריזה מתואמת על נגיעות בפרי מג'הול לח באיחסון בטמפרטורות שונות