יש מעט מידע בספרות המקצועית לגבי שיעורי דישון חנקן מיטביים של עצי תמר מזן מג'הול, ויש עדויות שהדישון
החנקני הנוכחי באזור הערבה הוא בעודף גדול. יתר על כן, אין מידע זמין לגבי קליטת חנקן של עצי תמר מהזן מג'הול
בעונות שונות, אשר ניתן להשתמש בו כדי להתאים את הדישון בחנקן במהלך השנה .
מטרת המחקר היא לייעל את הדישון בחנקן במטע מג'הול מודרני, להבין כיצד שיעורי הדישון בחנקן משפיעים על
פרמטרים שונים של יבול ואיכות, ולהבין כיצד שיעורי הדישון משפיעים על גורלו של החנקן בסביבה .
להמשך קריאה: ממשק דישון חנקן מיטבי לעצי תמר מזן מג'הול