השפעת מיקרו-אצות כתוסף מזון על גדילה ויעילות העיכול בדגי בורי

פרטי דוח המחקר:

לשליחת הודעה פרטית לחוקר/ת, לחצו על השם למטה, ותשלחו ל "טופס יצירת קשר" בעמוד האישי שלו/ה:

שמות החוקרים:

דג הבורי הוא אחד משלושת מיני הדגים העיקריי ם הגדלים בארץ בבריכות הדגים ובעל הערך המסחרי הגדול מבין שלושתם. למרות זאת, שיטות הגידול וההזנה של דג זה לוקות בחסר ולכן
פוטנציאל השיפור באספקטים שונים של הגידול גדול. מחקר זה מתמקד בשיפור ההזנה של דגיגי בורי  ע"י הוספה של מיקרו אצות למזון המסחרי. בשנה הראשונה הקמנו במו"פ מערכת ניסוי ייעודית לביצוע
המחקר. הניסויים המתוכננים יחלו ב 2024 . נבחן תוספת של 3 מיני מיקרו אצות Isochrysis galbana, Tetraselmis sp. Pheodactilum tricornutum )כל אצה בנפרד( באחוזים שונים ( 5% , 10% , 15% .) בשנה השנייה ביצענו 2 ניסויים כאשר תוצאות הניסוי הראשון מצביעות על השפעה חיובית של מתן האצה בריכוזים הגבוהים יותר על קצב גדילת הדגיגים ועל תכולת החלבון בבשר.

להמשך קריאה: השפעת מיקרו-אצות כתוסף מזון על גדילה ויעילות העיכול בדגי בורי

Facebook
Twitter