הבטחת איכות פרי מג'הול "עסיסי במיוחד" בשימור ממושך ובחיי מדף

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

חוקר ראשי: ד"ר חמוטל בורוכוב

רקע, תאור הבעיה ומטרות המחקר:

תמר מזן המג'הול הינו הגידול המרכזי בערבה הדרומית ומשווק בעיקר כפרי "עסיסי" עם תכולת מים של 23-26%. במטעי האזור הולך ומתרחב השימוש בגדיד ממוכן אשר במהלכו נאספות בנוסף למג'הול ה"עסיסי" גם כמויות משמעותיות של פרי "בוחל" ופרי שלא סיים הבחלה ("בוחל חלקי" ו"בוסר בוגר"). נהוג להעביר פירות אלה במסלול של תהליכי הבחלה וייבוש לא מבוקרים כשהמטרה היא להגיע לפרי מג'הול "עסיסי" באיכות שיווק. התהליכים מלווים בנזקי מופע ועמידות ירודה באחסון וחיי מדף, ולמגדלים נגרמים הפסדים כספיים ניכרים. אפשרות אטרקטיבית להעלאת ערכם של פרי "בוחל" ופרי שלא סיים הבחלה היא הכוונתם לייצור מג'הול "עסיסי במיוחד" (המכיל 32-40% מים) המהווה מוצר יוקרתי ופודה מחיר גבוה. תכולת המים הגבוהה והמרקם הרך של המוצר מחייבים התייחסות מיוחדת לתנאי הטיפול בפרי, אחסונו וחיי המדף שלו על מנת שיהיה ראוי לשיווק מסחרי בארץ ובחו"ל. במחקר קודם התמקדנו בפרי ה"בוחל" הנושר בגדיד ממוכן. הפרי נמצא מתאים למוצר ה"עסיסי במיוחד" ופותח הידע לשימורו האיכותי באחסון ממושך ובחיי מדף.

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
סגירת תפריט
נגישות