פיתוח ידע להבטחת צבע איכותי ופוטנציאל בריאותי גבוה ברימונים מהערבה הדרומית

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

חוקר ראשי: ד"ר חמוטל בורוכוב

רקע, תאור הבעיה ומטרות המחקר:

 הדיווחים המדעיים הרבים המצביעים על ערכם התזונתי והבריאותי הגבוה של רימונים הביאו לגידול משמעותי בביקוש לפרי ומוצריו. תנאי האקלים, הקרקע והמים בערבה הדרומית מתאימים לגידול רימונים מזנים מקדימים ומכלואים ירוקי עד המניבים פרי גם במועדים בהם חסרים פירות טריים ואיכותיים בשווקים (חורף עד ראשית הקיץ). מועדי ההבשלה המוקדמים מקנים לאזור יתרון שיווקי מובהק יחסית לאזורי גידול אחרים בארץ, ובשנים האחרונות נבחנת האפשרות לצרף את הרימון כגידול מטע נוסף לתמר. דרישות השוק והתעשייה הן לרימונים עם צבע פנימי וחיצוני אדום עז (המוקנה על ידי אנתוציאנינים)  ותכולה גבוהה של מרכיבים בריאותיים (בעיקר נוגדי חמצון פוליפנוליים). עצמת הצבע האדום בפירות המבשילים בערבה הדרומית בסוף האביב וראשית הקיץ נחותה בשל הצטברות פחותה של אנתוציאנינים; מאידך, רמת נוגדי החמצון הפוליפנוליים גבוהה יותר. במחקר קודם אפיינו את תרומת תנאי האקלים להבדלים במופע והערך הבריאותי של הפרי; גם לממשק ההשקיה (מליחות וכמות המים) עשויה להיות השפעה משמעותית על מדדי הפרי.

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
סגירת תפריט
נגישות