מבחן זנים מלון סתיו 2004 ליצוא ושוק מקומי

פרטי דוח המחקר:

לשליחת הודעה פרטית לחוקר/ת, לחצו על השם למטה, ותשלחו ל "טופס יצירת קשר" בעמוד האישי שלו/ה:

שמות החוקרים:

דרול ג'ילט – מו"פ ערבה דרומית
נתן מינקובסקי – תחנת נסיונות ערבה – מו"פ ערבה
שמשון עומר – שה"מ, אגף לירקות

מבוא
מלון סתיו הינו גידול מרכזי וחשוב בערבה הדרומית. היקף השטח מגיע ל- 1000 דונם. היעד המרכזי הוא יצוא לאירופה. תקופת השיווק מתחילה מאמצע ספטמבר ונמשכת עד אמצע דצמבר. עקב בעיות בשיווק ליצוא כתוצאה מגודל פרי גדול מדי, ובעיקר חיי מדף (כתמים חומים ג'ינג'ים והתמוטטות פנימית) החלה חדירה של זנים חדשים שהיקפם המסחרי הולך וגדל. התחרות הקשה בשוק היצוא מחייבת הקפדה רבה על ייצור פרי באיכות גבוהה – חיי מדף ארוכים, רמת סוכר גבוהה, צורה אחידה וגודל מתאים.
במבחני זנים שנערכו בשנים האחרונות נראה כי קיימים מספר זנים בעלי יבול ואיכות
גבוהים. מציאת זן עם אחוז גבוה של פירות ליצוא ובעל איכות גבוהה יתרום להגדלת
הכנסת המגדל וכך ניתן יהיה להמשיך ולגדל גידול זה בסתיו בערבה.

מטרת הניסיון היא:
1. לאתר את הזנים המתאימים מהבחינה של גודל הפרי, חיי מדף ויבול גבוה.
2. לבחון את התאמתם של הזנים מבחינה שיווקית ממועד זריעה מוקדם.
3. לאמת את המידע שנצבר עד כה.

 

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא

Facebook
Twitter