מניעת הסתדקות פירות רימון

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

מוטי הררי, חמוטל בורוכוב, אפי טריפלר ואמנון גרינברג- מו"פ ערבה דרומית

מבוא

בתצפיות ראשוניות אובחן כי לזני רימון ירוקי העד נטייה לסידוק, תופעה פיזיולוגית מוכרת ונפוצה גם בקרב זנים מסחריים מקובלים. בתצפיות מספר שנערכו בשטחי חוות יטבתה נמצא כי היקף הסידוק יכול להגיע לכדי 04% מהפירות. כמו כן נמצא כי הסתדקות הפירות מתרחשת בעיקר בחדשי החורף וכמעט ואינה מופיעה בחדשי הקיץ. דילול הקטין בצורה משמעותית את רמת ההסתדקות והשפיע גם על גדל הפרי. בעבר נערכו במקומות שונים בעולם ניסויים במניעת הסתדקות על ידי יישום ג'יברלין בזני רימון נשירים, דובדבנים ופירות נוספים אך התוצאות לא היו מובהקות.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter