מניעת הסתדקות פירות רימון

פרטי דוח המחקר:

לשליחת הודעה פרטית לחוקר/ת, לחצו על השם למטה, ותשלחו ל "טופס יצירת קשר" בעמוד האישי שלו/ה:

שמות החוקרים:

מוטי הררי, חמוטל בורוכוב, אפי טריפלר ואמנון גרינברג- מו"פ ערבה דרומית

מבוא

בתצפיות ראשוניות אובחן כי לזני רימון ירוקי העד נטייה לסידוק, תופעה פיזיולוגית מוכרת ונפוצה גם בקרב זנים מסחריים מקובלים. בתצפיות מספר שנערכו בשטחי חוות יטבתה נמצא כי היקף הסידוק יכול להגיע לכדי 04% מהפירות. כמו כן נמצא כי הסתדקות הפירות מתרחשת בעיקר בחדשי החורף וכמעט ואינה מופיעה בחדשי הקיץ. דילול הקטין בצורה משמעותית את רמת ההסתדקות והשפיע גם על גדל הפרי. בעבר נערכו במקומות שונים בעולם ניסויים במניעת הסתדקות על ידי יישום ג'יברלין בזני רימון נשירים, דובדבנים ופירות נוספים אך התוצאות לא היו מובהקות.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

Facebook
Twitter