אפיון מהלך ההבשלה של זני הרימון הבכירים 'עכו', 'שני', 'עמק' ו- 'T3' בערבה דרומית (חלקה חדשה)

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

רון פורת 1, לינה מיוני 1, אבי סדובסקי 2,תמיר טיקוצ'ינסקי 2
1המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית, מינהל המחקר החקלאי, מכון וולקני, 2מו"פ ערבה דרומית

מטרת המחקר
בחינת האיכות ודרגת ההבשלה של זני הרימון הבכירים 'עכו', 'שני', 'עמק' ו- 'T3' במועדי קטיף שונים בתנאי הגידול בערבה הדרומית (חוות מו"פ ערבה דרומית יטבתה).

מהלך המחקר

12 פרות שחנטו עד תחילת מאי 2011 נקטפו מה"חלקת החדשה" (נטיעת 2007 ו 2008) בחוות מו"פ ערבה דרומית ליד יטבתה, אחת לשבועיים החל מ , 28/6/2011 והועברו ישירות לבדיקה במחלקה לאחסון, מכון וולקני, בית דגן.
בדיקות איכות פרי ומדדי ההבשלה כללו: מראה חיצוני ופנימי (צילום), משקל הפרי והגרגרים, תכולת כמ"מ וחומצה במיץ, תכולת תנינים מסיסים, והערכת טעם ועפיצות.

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter