בחינת עלויות, הספקים, כח אדם ואיכות פרי בגדיד מכני וידני כאמצעי לשיפור וחסכון בימי עבודת אדם בגדיד מג'הול עסיסי

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

אברהם סדובסקי* – מו"פ ערבה דרומית מועצה אזורית חבל אילות
אביטל בכר – המכון להנדסה חקלאית מנהל המחקר המדעי בית דגן
איתמר דר – המכון להנדסה חקלאית מנהל המחקר המדעי בית דגן (לשעבר)
אבשלום בבאי- מו"פ ערבה דרומית מועצה אזורית חבל אילות
מרג'ורי סטרום – מו"פ ערבה דרומית מועצה אזורית חבל אילות
אמנון גרינברג – מו"פ ערבה דרומית מועצה אזורית חבל אילות

תקציר

בקרוב תוכפל כמות המג'הול בישראל בעוד היצע העובדים הולך וקטן. בעבר נמצא כי גדיד מכני עשוי לחסוך בכלים ועבודת אדם אולם רק 5% מהפרי נגדד מכנית. מטרת המחקר היא איסוף ניתוח והשוואת נתונים בין מערכי גדיד מכני וגדיד ידני שונים בשיטות של חקר עבודה בזמן אמת ככלי תומך החלטה ולהאצת המעבר מגדיד ידני למכני במג'הול עסיסי לצורך חסכון בעבודה ואמצעים. איסוף נתוני העבודה של גדיד מכני ושל גדיד ידני בוצעו בזמן אמת בשיטות של חקר עבודה. במהלך העבודה פותחו מודלים מתמטיים להשוואה בין מערכי הגדיד והמטעים השונים. נמצא כי לגדיד מכני של 100 ד' דרושים בעונה ארבעה עובדים וכלי גובה אחד לעומת שישה עובדים ו שני כלי גובה בידני. בגדיד מכני הייתה פגיעה באיכות הפרי וכמות נשר גדולה. ב 2013 נמשיך בהשוואה בין השיטות השונות תוך דגש על השפעת גובה היבול , גובה העץ, ושיטת הגדיד על איכות הפרי והנשר.

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter