הצמאה ואתרל להקדמת פריחה והבשלה ברימונים בכירים בערבה הדרומית

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

אבי סדובסקי ותמיר טיקוצ'ינסקי- מו"פ ערבה דרומית

מבוא
תוצאות ניסויים ברימונים בכירים שנערכו מ 7002 בערבה דרומית מראות כי איכות הפרי: גודל, צבע חיצוני, צבע פנימי, רמת כמ"מ (גבוהה), רמת חומצה (נמוכה) והבשלת ארילים, תלויה במועד החנטה. ככל שמועד החנטה מוקדם יותר מועד הבשלת הפרי מוקדם יותר וגודלו ואיכותו גבוהים יותר. בד"כ הפריחה בערבה מתחילה בשבוע הראשון עד השלישי למרץ (המועד המדוייק תלוי בזן ובעונה ואינו קשור לבכירות או אפילות הזנים). החנטה מתחילה בסוף מרץ תחילת אפריל,
כשבועיים עד שלושה מתחילת פריחה. ניסיונות להקדמת הבשלה ע"י הקדמת פריחה באמצעות חיפוי העצים בפוליאתילן ורשתות אופטיות לא הניבו תוצאות מסחריות משמעותיות אם כי בחינת כיוון זה עדיין נמשכת.

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter