חקר התהליכים המעורבים בתופעת "דילוג שלב" בתמרים מזן מג'הול.

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

אפי טריפלר וחמוטל בורוכוב-נאורי
מו"פ ערבה דרומית

מבוא
אזור הערבה הדרומית חשוף לתנאי אקלים קיצוניים. הערכים הרב-שנתיים של ההתאדות הפוטנציאלית בערבה הדרומית הינם כ- 3,300 מ"מ בשנה. בהתנהלות רגילה של תהליך ההבשלה פירות המג'הול משנים את צבעם מפרי בוסר ירוק לצהוב. לאחר מכן, מתרחש בפרי תהליך ההבחלה , בכיוון מהפיטם אל העוקץ, תוך שינוי הצבע לחום בהיר. לאחר התרככות הפרי פוחתת בו תכולת המים, הצבע
החום מתכהה, רקמת הניתוק הקיימת בעוקץ מתנוונת כתוצאה מאינדוקציה והפרי הבשל ניתק מהסנסן.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter