מתקן למיום חוזר של תמרים מדלגי שלב מזן מג'הול

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

אפי טריפלר וגלעד הורוביץ

מבוא
בתהליכי הבשלה רגילים פירות המג'הול משנים את צבעם מפרי בוסר ירוק לצהוב. לאחר מכן, מתרחש בפרי תהליך ההבחלה , מכוון הפיטם אל העוקץ, תוך שינוי הצבע לחום בהיר. רקמת הניתוק הקיימת בעוקץ מתנוונת כתוצאה מאינדוקציה והפרי ניתק מהסנסן. "דילוג שלב" (ייכתב מעתה ד"ש) הוא תופעה בה כל הפרי או חלק ממנו עוברים ישירות ממצב בוסר צהוב למצב של פרי בשל ללא שלב ההבחלה. במקרים חמורים במיוחד, הפרי מתייבש לגמרי. בכל המקרים לא מתהווה רקמת ניתוק ונמנעת נשירת הפרי. לפי טענת המגדלים לתופעה זו יש שתי צורות ביטוי שונות
המופיעות כל אחת באזור גיאוגרפי אחר: (1) האקסוקרפ מסביב לעטיף מתייבש נוצרת מעין טבעת בהירה היקפית. צורה זו של ד”ש נפוצה בערבה הדרומית; (2) פרי שלם במצב בוסר, מדלג על שלב ההבחלה, מתקמט, מתמוטט ומתייבש.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter