רימונים בכירים בערבה מקדימים בהבשלתם את הרימונים באזורים קרירים יותר ב 3 עד 6 שבועות. הבעיה בגידול רימונים איכותיים בערבה היא עקת החום-אור הפוגעת בצבע האדום החיצוני והפנימי האדום וטעמו הייני המבוקשים בשווקים. בנוסף לא ניתן לנבא את מידת הבשלת הפרי הבכיר ע"פ מראו החיצוני. התכנית המוצעת הינה תכנית המשך העוסקת בבחינת יישום פתרונות אגרוטכניים שפותחו בתכנית קודמת. בתכנית נמצא כי פרישת רשת אופטית (שקופה) מסוג מולטיקלימה 40% מגמר חנטה עד לקטיף מנעה מכות שמש והביאה להגברה מובהקת בצבע האדום של הארילים והעלאת כמות האנטוציאנינים המסיסים במיץ לרמות המבוקשות. נמצא קשר מובהק בין מועד חנטה ומועד הבשלה. סימון חנטים ע"פ מועד החנטה מאפשר קטיף של פרי ברמת הבשלה מבוקשת. מטרת התכנית לבחון יישום מסחרי של דילול וסימון חנטים ע"פ מועד חנטה, והצללה ברשת מולטיקלימה מגמר חנטה עד קטיף, על היבול הרב שנתי ואיכותו ברימונים בכירים אדומים בערבה. אישוש הפתרונות המוצעים במחקר יביאו לשיפור משמעותי באיכות הרימונים ויאפשרו המשך פיתוח הענף. פתרונות אלה יתאימו גם לשאר הרימונים בישראל במיוחד החיפוי ברשת אופטית 40% היכול להוות פתרון מידי להתחממות הגלובלית ולמנוע נזקי עקת חום-אור ברימונים באזורים פחות חמים כפי שקרה בעבר.
לדוח המלא הקישו כאן —> קרא עוד