בחינת עלויות, הספקים, כח אדם ואיכות פרי בגדיד מכני וגדיד ידני כאמצעי לשיפור וחסכון בימי עבודת אדם בגדיד מג'הול עסיסי, וככלי תומך החלטה במעבר מגדיד ידני למכני .
אבי סדובסקי 1, אביטל בכר 2, מרג'ורי סטרום 1, אבשלום בבאי 1, איתמר דר 2, תמיר טיקוצ'ינסקי 1 ואמנון גרינברג 1
1מו"פ ערבה דרומית, 2 המכון להנדסה חקלאית
מבוא ותאור הבעיה
מג'הול הוא זן התמר העיקרי בישראל. מספר עצי המג'הול 380 אלף מתוך 530 אלף עצי תמר (לנדאו א. 2011). היבול, 15 אלף טון מתוך 28 אלף טון תמרים (אורן ח. וחוברו 2011). הפדיון לעץ נע בין אלף לשלושת אלפים שקל לעץ. מעל 50% מהיבול מיוצא לחו"ל כ"מג'הול עסיסי" )אורן ח. בע"פ( ולאחרונה גם כמות קטנה של מג'הול "סופר עסיסי" (שפירא וחובריו 2006,ברנשטיין וחובריו 2007), מוצרי פרמיום הפודים מחיר גבוה פי שלושה ויותר מזנים אחרים ולכן מושקע מאמץ רב בפיתוח שיטות גידול, ייצור ושיווק מוצרים אלה.
לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא