אבי סדובסקי ותמיר טיקוצ'ינסקי- מו"פ ערבה דרומית
דילול פרי במג'הול הינה פעולה חיונית להבטחת יבול איכותי, מניעת שבר ידות מעודף פרי, ומניעת סירוגיות הנבה. אחת הסוגיות החשובות בדילול היא מהם גבולות הקיצון בהם לדילול הפרי השפעה. השפעת הדילול יכולה להתבטא בהפחתת כמות הפרי האיכותי כתוצאה מדילול יתר או כתוצאה מדילול חסר שיגרום לקבלת פרי קטן ולא איכותי. מקובל כי ניתן להגדיל את הפרי ע"י דילול חזק. בעבודות שנעשו בעונות האחרונות במו"פ ערבה דרומית נמצא כי דילול יתר הביא להפחתה בכמות הפרי ובכמות הפרי המתאים לאריזה איכותית, מעל 18 גרם בהשוואה לטיפולים בהם בוצע דילול חלש יותר או לא בוצע דילול כלל. בעבודות אלה נמצא גם כי ברמות הדילול
המקובלות בערבה דילול לא מגדיל פרי. בד"כ השפעת הדילול היא בהפחתה בכמות הפרי הקטן וכתוצאה מכך גודל הפרי הממוצע גדל אולם לא כמות הפרי הגדול. דילול מג'הול מתבצע בשלוש רמות: 1) רמת הסנסן ע"י קיצורו ל 8 עד 20 חנטים; 2) רמת האשכול: הפחתת מספר הסנסנים, בד"כ ע"י הוצאת מרכז האשכול וסילוק 1/3 עד 1/2 ממספר הסנסנים, בנוסף לקיצור הסנסנים; 3) ברמת העץ: דילול- סילוק חלק מהאשכולות בנוסף לדילול האשכולות והסנסנים. בעבודה זאת נבחנת השפעת דילול שונה בעצים שונים על היבול ואיכות הפרי ברמת העץ.
לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא