התמודדות עם ניוון צמחי בצל, תירס ושאר ירקות בערבה הדרומית

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

א. גמליאל, י. קפולניק, א. אוקו, ס. דוברינין, א. משלי
1 מנהל המחקר החקלאי, מרכז וולקני, בית דגן, 2 שה"ם, האגף להגנת הצומח, 3 קיבוץ יטבתה
חקלאות גידולי שדה בערבה הדרומית מאופיינת בגידולי חורף ואביב כגון מילונים ותירס ליצוא ובצל מוקדם לשוק מקומי. תנאי האקלים באזור מאפשרים זריעה מוקדמת של גידולים אשר מקנים יתרון שווקי למשקים המגדלים בעונת החורף. הגידולים העיקריים הם, בצל ותירס. בשנים האחרונות אובחן בחלקות באזור קיבוץ יטבתה תסמונות של ניוון צמחי בצל ותירס, שפוגעות בגידול הצמחים ובעיקר ביבול. בבצל מתבטא הניוון בהפחתה במספר הנבטים המציצים, ולאחר מכן בהתפתחות הצמחים והתמלאות הבצל. בשורשים ניתן לראות פגיעה וניוון שורשים. התוצאה הסופית היא פחיתה ביבול הבצל עד כדי 50% מהיבול המקובל בחלקה ללא ניוון. ניוון הצמחים ופחיתה ביבול מתבטאים גם בבצל שמקורו בבצלצולים. הניוון בצמחי תירס מתבטא בעיכוב הצימוח פרקים קצרים, שורשים מרקיבים, ופחיתה ביבול לשיעור 60% ופחות מהיבול המקובל.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
סגירת תפריט
נגישות