אבטחת איכות פרי מג'הול "סופר -עסיסי" בשימור ממושך.

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

חמוטל בורוכוב, בלה לוצקי, סילבי לוי, תמרה ליבשיץ, אמנון גרינברג, מו"פ ערבה דרומית
דו"ח שנתי
תקציר

התמר מזן מג'הול הוא גורם כלכלי חשוב בערבה הדרומית. כיום עיקר ההכנסות מן הענף הן משיווק פרי מג'הול "עסיסי" המכיל 23-26 אחוזי מים. מוצר איכותי חדש הזוכה לביקוש רב ופודה מחירים גבוהים במיוחד הוא פרי מג'הול "סופר עסיסי" ("בוחל", 32% < תכולת מים). הפרי כבד וגדול יותר ( 15-20% ) מאשר לו שווק כפרי "עסיסי" כך שהמגדל פודה רווח גבוה יותר לאותו מספר פירות. בערבה הדרומית מתרחב בשנים האחרונות השימוש בגדיד ממוכן שבמהלכו נאספות כמויות משמעותיות של פרי לח ופרי "בוחל", העשויות להגיע עד 25% מכלל הפרי הנגדד. בנוסף, נושר גם פרי שטרם סיים להבחיל ומושאר בשטח עד להבחלה מלאה. את הפרי הלח ואת ה"בוחל" נוהגים כיום ליבש עד לרמת פרי "עסיסי" לפני שליחתו לבית האריזה. הייבוש כרוך בהוצאות ונזק לפרי. האפשרות לשווק את פרי הלח ואת ה"בוחל" כמוצר מג'הול "סופר עסיסי" תחסוך את הוצאות ונזק, ותוסיף לערכו של הפרי הן במשקל והן במחיר פדיון גבוה במיוחד.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter