אבטחת איכות פרי תמר מג'הול עסיסי על ידי שימור בהקפאה – 2004

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

דר' חמוטל בורוכוב-נאורי, אמנון גרינברג, דר' בלה לוצקי, סילבי לוי – מו"פ ערבה דרומית
דר' אילן שומר, טטיאנה יפרמוב, סבטלנה אלכסנדר – מינהל המחקר החקלאי

תקציר
פרי תמר עסיסי מזן מג'הול הינו מוצר חקלאי מבוקש ורווחי ביותר המהווה גורם כלכלי
חשוב באזורי בקעת הירדן והערבה. לנוכח היתרון הכלכלי הורחבו מטעי המג'הול והגידול הצפוי בכמויות הפרי יחייב פרישה של השיווק לאורך כל השנה. פרי עסיסי שאינו משווק מיד מאוחסן -18 . חלק ניכר מהפרי נפגם במהלך האחסון ונפסל לייצוא ºC בחדרי הקפאה בטמפ רטורה של כשהנזק מתבטא בעיקר בהצטברות גושים לבנים מתחת לקליפה ושילפוח. בנוסף, לעיתים קרובות חיי המדף קצרים מדי. נגרמים, איפוא, הפסדים כספיים מצטברים. אבטחת איכות פרי מג'הול עסיסי לאורך כל חודשי השנה תבטיח את המשך הרווחיות הגבוהה של המוצר. המחקר הנוכחי נועד לרכוש את הידע הנדרש לפיתוח הטכנולוגיה המתאימה.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter