ביסוס ערכו הבריאותי של פרי התמר – לימוד הרכב ופעילות נוגדי החמצון בתמרים.

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

ד"ר חמוטל בורוכוב, סילבי יודנשטיין, יערה דנינו ואמנון גרינברג – מו"פ ערבה דרומית
פרופ' מיקי אבירם, ד"ר ביאנקה פורמן – הפקולטה לרפואה בטכניון והמרכז הרפואי רמב"ם.

רקע, תאור הבעיה ומטרות המחקר:
לענף התמרים חשיבות מרכזית בכלכלת תושבי הערבה הדרומית. התרחבות הנטיעות בעולם והתחרות הגדלה והולכת על שווקי המערב מחייבת כניסה לפלחי שוק נוספים, בפרט לגבי הזנים הפחות מבוקשים. אפשרות אטרקטיבית להרחבת הביקוש לפרי היא מיתוג התמר כבעל ערך בריאותי מוכח. מחקר פרה-קליני עם הזנים 'חלאווי' ו'מג'הול' שהתבצע על ידי פרופ' אבירם וחוב' על מתנדבים בריאים הראה שצריכת התמרים, בעיקר מהזן 'חלאווי', מורידה משמעותית את רמות השומנים בדם ומידת החמצון שלהם. אנליזה כימית של הפירות הצביעה על האפשרות שפוליפנולים מסיסים מהווים גורם חשוב בהשפעה המיטיבה על השומנים בדם; להבדלים בהרכב הפוליפנולים בין שני הזנים עשויה להיות תרומה משמעותית להבדל ברמת ההשפעה הבריאותית ביניהם.

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter