מיצוי פרחי רימון לפיתוח מוצרי בריאות

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

ד"ר חמוטל בורוכוב, מוטי הררי, אמנון גרינברג – מו"פ ערבה דרומית

תכונותיו הבריאותיות של פרי הרימון ותרומתו למניעת מחלות רבות כיתר לחץ דם, מחלות עורקים כליליים, מיני סרטן שונים כסרטן השד והערמונית, סכרת ועוד מחלות רבות הביאו למודעות גבוהה של הציבור ולהעלאה משמעותית בצריכת הרימון. כל אברי הפרי עשירים במרכיבים בריאותיים, כולל הפרח, ובשוק תוספי המזון קיימים מוצרים מפרחי רימון המתוייגים כבעלי ערך בריאותי גבוה.
מכלואי רימון ירוק עד נבחנים בערבה במשך 5 שנים. נמצא כי מכלואים אלו לא נכנסו לתרדמה – כזנים המסחריים המקובלים ופרחו בשפע רב וברציפות במשך כל השנה. העצים מייצרים 4500- 700 פרחים לחודש לעץ. במו"פ פותחה שיטה להסרת פרחים באמצעות ריסוס כימי. במסגרת פיתוח ענף גידול הזרעים במו"פ פותח מיכון לאסיף זרעים בשאיבה מפני הקרקע והפרדת הזרעים מהחול הנאסף במהלך השאיבה. מיכון זה יותאם לאסיף הפרחים.

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter