פיתוח מוצרי מזון טבעיים מפרי המרולה ( Sclerocarya birrea subsp. caffra .)

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

חמוטל בורוכוב, אמנון גרינברג, סילבי יודנשטיין, תמרה ליבשיץ, מו"פ ערבה דרומית

תקציר
עץ המרולה ( Sclerocarya birrea subsp. caffra ) מניב פרי בעל איכויות מיוחדות המשמש לתעשיית מוצרי מזון טבעיים שונים. גידול המרולה מתאים במיוחד לערבה הדרומית: גדל על אדמה מלוחה באקלים יבש, עמיד למים מליחים ולטווח מפרטורות רחב ( 47 – 6 – מ"צ). יתרונות אגרוטכניים נוספים: קלות איסוף הפירות הנושרים לפני ההבשלה, אין צורך בגיזום ועיצוב העץ ולא ידוע על מחלות ומזיקים מיוחדים. בערבה הדרומית נטעו בהצלחה עצים מקווים מבוררים המבטיחים אספקת פרי במשך תקופה ארוכה ופירות גדולים עם תכולת מיץ גבוהה יחסית. ניתן לצרוך את הפרי הטרי או להפיק מיץ בעל טעם וארומה אקזוטיים.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter