ביסוס ערכו הבריאותי של פרי התמר- לימוד הרכב ופעילות נוגדי החמצון בתמרים מהזנים הגדלים בערבה הדרומית

פרטי דוח המחקר:

לשליחת הודעה פרטית לחוקר/ת, לחצו על השם למטה, ותשלחו ל "טופס יצירת קשר" בעמוד האישי שלו/ה:

שמות החוקרים:

לענף התמרים חשיבות כלכלית רבה לתושבי הערבה הדרומית. התרחבות הנטיעות בארץ ובעולם הגבירה בשנים האחרונות את התחרות על שווקי המערב, תהליך הצפוי להחריף עוד יותר בעתיד. על מנת לשמר את מעמדו של ענף התמרים כענף יצוא מרכזי נדרשת פעילות אפקטיבית להעלאת הביקוש לפרי וכניסה לפלחי שוק נוספים. תמריץ אטרקטיבי להרחבת הביקוש לתמרים היא מיתוג הפרי כבעל ערך בריאותי מוכח. מאחר ורמת הסוכר הגבוהה בתמר מרתיעה ציבור רחב של צרכנים יידרש בסיס מדעי מוצק לפוטנציאל הבריאותי של הפרי. ניסוי ראשון מסוגו לקראת הכללת התמר ברשימת "הפירות הבריאים" נעשה על ידי פרופ' אבירם וחוב' במרכז הרפואי רמב"ם במחקר פרה-קליני עם הזנים חלאווי ומג'הול בנבדקים בריאים. המחקר הראה שצריכת התמרים, בעיקר מהזן חלאווי, הורידה משמעותית את ערכי השומנים בדם ורמת החמצון שלהם. אנליזה כימית של פירות חלאווי ומג'הול שנעשתה במו"פ ערבה דרומית הצביעה על מעורבות אפשרית של תרכובות פנוליות מסיסות בהשפעה המיטיבה של הפרי על השומנים בדם, ושההבדל בהיקף ההשפעה הבריאותית בין שני הזנים קשור לפרופיל התרכובות הפנוליות השונה ביניהם. בחינת ההרכב והפעילות האנטי-טרשתית של מיצויי פוליפנולים מתשעה זני תמר אף חזקה הערכה זו.

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא עוד

Facebook
Twitter