הידרציה לשיפור איכות מג'הול

פרטי דוח המחקר:

לשליחת הודעה פרטית לחוקר/ת, לחצו על השם למטה, ותשלחו ל "טופס יצירת קשר" בעמוד האישי שלו/ה:

שמות החוקרים:

חמוטל בורוכוב, אמנון גרינברג- מו"פ ערבה דרומית.

אחוז משמעותי מפרי המג'הול הנגדד בערבה הדרומית נדרש לטיפולים לאחר קטיף על מנת להגיע לרמת איכות שיווקית : 1) פרי "מדלג שלב" – תנאי האקלים הקיצוניים השוררים בערבה הדרומית באביב ובקיץ גורמים לפרי לדלג על שלב ההבחלה ולהתייבש. הפירות "מדלגי השלב" מתאפיינים במראה מצומק המלווה באחוזי לחות נמוכים וצבע בהיר דהוי ואינם ראויים לשווק. השכיחות הרב- שנתית של תופעה זו בפירות הבכירים נעה בין 30 לבין 40% . פירות "מדלגי שלב" עוברים תהליך טיוב על ידי הנחתם חשופים לשמש למספר ימים, כשהם ערומים במשטחים העטופים בפלסטיק שקוף. במחקר רב-שנתי המבוצע ע"י מו"פ ערבה דרומית נמצא שיעילות 60% בלבד, כשהסיבה העיקרית היא תנאי תהליך זה, המקובל כיום בכל המשקים, היא של -50 מיקרו- אקלים בלתי מבוקרים. 2) פרי שניזוק מאקרית הקורים נראה דומה מאוד לפרי "מדלג
שלב" ונמצא שניתן לטייב אותו בדומה לתהליך הננקט עבור פרי "מדלג שלב" . 3) במטעים המיישמים גדיד ממוכן אחוז ניכר מהפרי יורד בטרם השלים הבשלתו, כבוחל או בוחל חלקי. כיום פירות אילו עוברים הבחלה וייבוש איטי בתנאי השדה תוך שיבוש המתאם בין תהליך ההתרככות ותהליך ההתייבשות של הפרי והיווצרות אזורי ניתוק בין בשר הפרי לקליפה המתבטאים במראה משולפח. מכאן הצורך בהמשך תהליך ההבחלה בתנאי מיקרו- אקלים מבוקרים.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

Facebook
Twitter