בחינת התגובה של תמרים מזן מג'הול לריכוזים שונים של מלח ובורון

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

יחזקאל מועלם- מדעי הקרקע והמים, הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות
הסביבה, רחובות. האוניברסיטה העברית בירושלים
טריפלר אפי- מדעי הקרקע והמים, הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות
הסביבה, רחובות. האוניברסיטה העברית בירושלים

תקציר
במהלך השנים האחרונות עוברים מטעי התמרים באזור הערבה להשקיה במים מליחים או במי קולחין שמקורם בעיר אילת. האחרונים מאופיינים ברמת בורון (B) גבוהה, מעבר לריכוזים המוכרים כסבירים, עבור מרבית הגידולים. תנאי האקלים באזור צחיח זה מגבילים את שטיפת המלחים והבורון, ולכן הקרקעות מליחות ותכולת
הבורון בהן גבוהה. בעבודה זו נבחנה ההשפעה של רמת המליחות וריכוז הבורון במי ההשקיה על יבול תמרים מזן מג'הול. נערך ניסוי בו גודלו 20 שתילי מג’הול בקרקע מקומית בליזימטרי שקילה במו"פ ערבה דרומית ביטבתה.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter