התמודדות עם פוזריום פתוגני חדש, מחולל ריקבון בבצל

פרטי דוח המחקר:

לשליחת הודעה פרטית לחוקר/ת, לחצו על השם למטה, ותשלחו ל "טופס יצירת קשר" בעמוד האישי שלו/ה:

שמות החוקרים:

חוקר ראשי: ד"ר אברהם גמליאל – המעבדה ליישום שיטות הדברה, מנהל המחקר החקלאי

חוקרים שותפים: דרול ג'ילט, נתן מינקובסקי –  מו"פ ערבה דרומית

מרינה בניחיס –  המעבדה ליישום שיטות הדברה, מנהל המחקר החקלאי

סבטלנה דוברינין – אגף הגנת הצומח, שה"מ;  אלי מרגלית – אגף ירקות,  שה"מ

רקע, תאור הבעיה, ומטרת המחקר:

 מחלות שורש בבצל מהוות גורם מגביל בגידול בצל בארץ בכל אזורי הגידול.  פוזריום בבצל מוכר בעולם וגם בארץ. פטריות מהסוג פוזריום גורמות מחלות נבטים (חולי נופל) בבצל ובשום, אולם אלה לא מדווחים בארץ כגורם עיקרי. בשלוש השנים האחרונות אנו עדים בעיקר בערבה הדרומית למחלה שנגרמת על ידי פוזריום אך מאופיינת בתסמינים אחרים אשר בולטים בעיקר בזני הבצל הלבן. על הגלדים החיצונים מופיעים תסמינים של ריקבון יבש ומסת נבגים בצבע ורוד סלמון בולט ללא סימנים אחרים של ריקבון לח או התמוטטות רקמות. בעבודה הקדמית שביצענו בערבה הדרומית הצלחנו לבודד את גורם המחלה. ולהשלים את מבחן קוך להוכחת אחריותו לגרימת הריקבון היבש ותסמיני המחלה. גורם המחלה הוגדר על ידי דר' ישראל בן זאב ודר' עדנה לוי מהשירותים להגנת הצומח כ-Fusarium proliferatum.

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא

Facebook
Twitter