קטיף ממוכן של רימון ירוק עד

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

מוטי הררי, תקוה קגן ועידוא סתר- מו"פ ערבה דרומית
דורון הולנד- מנהל המחקר החקלאי, נווה יער
יוסי קשתי ואיציק שגיא- המכון להנדסה חקלאית, מנהל המחקר החקלאי
גיורא יבלונקה- שדה בוקר

בזני רימון רגילים הקטיף חייב להיות ידני כיון שבעת ההבשלה הפרי נותר מחובר היטב לעוקץ ולענף. עובדה זו מייקרת מאוד את עלויות הייצור, מצריכה כוח אדם רב ופוגעת בכושר התחרות של הפרי. בעבודה מקדימה נמצאו, בעיקר בקרב מיכלואי רימון ירוק עד, טיפוסים המפתחים רקמת ניתוק בין העוקץ לפרי וכתוצאה מכך בעת
ההבשלה הפירות ניתקים בקלות ללא צורך בניתוק העוקץ באמצעות מזמרה מקובל בזני רימון מסחריים.
בניעור ידני במועד הקטיף הראשון ברימון ירוק עד מהזן EG 2 ניתקו כ- 66% מהפירות. כל הפירות שנוערו היו בשלים והכתר שהוא בעל חשיבות אסתטית רבה כמעט ללא נפגע בעת הניעור. ממצאים אלה מראים שיש אפשרות לפתח זני רימון המתאימים לקטיף מכני ולחסוך בכך כמות עבודה רבה הקשורה בקטיף.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter