אבטחת איכות פרי "מג'הול עסיסי במיוחד" בשימור ממושך

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

חמוטל בורוכוב, בלה לוצקי, סילבי יודנשטיין, אמנון גרינברג, מו"פ ערבה דרומית
אריאל אימרמן, קיבוץ יהל

תקציר
התמר מזן מג'הול הוא גורם כלכלי חשוב בערבה הדרומית. כיום עיקר ההכנסות מן הענף הן משיווק פרי מג'הול "עסיסי" המכיל 23-26 אחוזי מים. מוצר איכותי חדש הזוכה לביקוש רב ופודה מחירים גבוהים במיוחד הוא פרי "מג'הול עסיסי במיוחד" המכיל 32-40 אחוזי מים. הפרי כבד וגדול יותר (15-20%) מאשר לו שווק כפרי "עסיסי" כך שהמגדל פודה יותר עבור אותו מספר פירות. בערבה הדרומית מתרחב בשנים האחרונות השימוש בגדיד ממוכן שבמהלכו נאספות כמויות משמעותיות של פרי "בוחל", העשויות להגיע עד 25% מכלל הפרי הנגדד. בנוסף, נושר גם פרי "חצי בוחל" המושאר בשטח עד להבחלה מלאה. כיום נוהגים ליבש את ה"בוחל" עד לרמת פרי "עסיסי" לפני שליחתו לבית האריזה. האפשרות לשווק את פרי ה"בוחל" כמוצר "מג'הול
עסיסי במיוחד" תחסוך את הוצאות הייבוש והנזק לפרי הנגרם במהלכו בנוסף לערך המוסף של מחיר גבוה ותוספת משקל.

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter