ביסוס ערכו הבריאותי של פרי התמר – לימוד הרכב נוגדי החמצון בתמרים מהזנים הגדלים בערבה הדרומית

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

דר' חמוטל בורוכוב-נאורי, סילבי יודנשטיין, יערה דנינו ואמנון גרינברג – מו"פ ערבה דרומית
פרופ' מיקי אבירם, דר' ביאנקה פורמן – הפקולטה לרפואה בטכניון והמרכז הרפואי רמב"ם

תקציר
לענף התמרים חשיבות מרכזית בכלכלת תושבי הערבה הדרומית. התרחבות הנטיעות בעולם והתחרות הגדלה והולכת על שווקי המערב מחייבת כניסה לפלחי שוק נוספים. אפשרות אטרקטיבית להרחבת הביקוש לפרי היא מיתוג התמר כבעל ערך בריאותי מוכח. במחקר פרה-קליני עם הזנים 'חלאווי' ו'מג'הול' שהתבצע על ידי פרופ' אבירם וחוב' על נבדקים בריאים נמצא שאכילת התמרים, בעיקר מהזן 'חלאווי', הייתה מלווה בירידה משמעותית ברמות השומנים בדם ומידת החמצון שלהם. במסגרת אותו מחקר בדקנו את ההרכב הכימי ופעילות נוגדת חמצון בפירות ששמשו בניסוי. הסתמן שלפוליפנולים מסיסים תפקיד בהשפעה המיטיבה על השומנים בדם, ולהבדלים בהרכב הפוליפנולים בין שני הזנים תרומה להבדל ברמת ההשפעה בריאותית.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter