מיצוי פרחים לפיתוח מוצרי בריאות

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

חמוטל בורוכוב, מוטי הררי ואמנון גרינברג- מו"פ ערבה דרומית

תכונותיו הבריאותיות של פרי הרימון ותרומתו למניעת מחלות רבות כיתר לחץ דם, מחלות עורקים כליליים, מיני סרטן שונים כסרטן השד והערמונית, סכרת ועוד מחלות רבות הביאו למודעות גבוהה של הציבור ולהעלאה משמעותית בצריכת הרימון. בנוסף, פיתוח מיכון המפריד את הגרגרים מהפרי השלם, חוסך ידיים עובדות והופך את השימוש בפרי הרימון לנגיש וקל. גורמים אלו הביאו לדרישה גוברת לפרי ולמוצריו וגרמו לנטיעות מואצות בארצות רבות. מיכלואי רימון ירוק עד פותחו בהודו ומשמשים שם כזנים העיקריים. בבחינת מיכלואים אלו בתנאי הערבה במשך 5 שנים (הררי 2008) נמצא כי מיכלואים אלו לא נכנסו לתרדמה כזנים המסחריים המקובלים ופרחו בשפע רב וברציפות במשך כל השנה.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter