מתקן לייבוש תמרים מזן מג'הול המותאם לתנאי הערבה הדרומית

פרטי דוח המחקר:

לשליחת הודעה פרטית לחוקר/ת, לחצו על השם למטה, ותשלחו ל "טופס יצירת קשר" בעמוד האישי שלו/ה:

שמות החוקרים:

טריפלר אפי 1, חמוטל בורוכוב-נאורי 1, אילן שומר 2 וגלעד הורביץ 1
-1 מו"פ ערבה דרומית; -2 מנהל המחקר החקלאי.

פרי המג'הול נגדד כיום במטרה לשווקו כפרי עסיסי עם תכולת מים של 22-25%.
הפרי הגולמי הנגדד בשיטה המסורתית או בשיטת ניעור הגזע מתאפיין בהתפלגות תכולת הרטיבות בין ערכים התואמים פרי בוחל ( 30-32% ) לאלה של פרי עסיסי. התפלגות זו מחייבת מיון ראשוני של  הפרי על מנת לספק לבית האריזה את הפרי העסיסי בלבד. את שאר הפירות יש לייבש עד לרמה של פרי עסיסי, בטרם יישלחו לבית האריזה.בשיטת הגדיד המכני הנהוגה ב- 4 משקים בערבה הדרומית נדרש ניעור מדי 4 ימים על מנת למזער את נשירת הפרי מהאשכולות הלא עטופים.תוצאות גדיד 2003 של מטעי נאות סמדר ויטבתה הצביעו על כך שכ- 55% מהפרי נגדד כפרי בוחל ורטוב. מייד עם איסוף הפרי הוא עובר מיון ראשוני לפי רמות הבשלה לחות, תהליך הנמשך כ- 2 ימי עבודה לטון פרי גולמי.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

Facebook
Twitter