אבטחת איכות פרי מג'הול "עסיסי במיוחד" בשימור ממושך

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

ד"ר חמוטל בורוכוב, יערה דנינו, ד"ר בלה לוצקי, סילבי יודנשטיין, אמנון גרינברג, מו"פ ערבה דרומית
אריאל אימרמן, קיבוץ יהל

תקציר:
התמר מזן מג'הול הוא גידול מרכזי בערבה הדרומית. כיום עיקר ההכנסות הן משיווק פרי מג'הול "עסיסי" המכיל 23-26 אחוזי מים. במטעי הערבה הדרומית מתרחב בשנים האחרונות השימוש בגדיד ממוכן שבמהלכו נאספות כמויות משמעותיות של פרי "בוחל" ופרי "בוחל חלקי". כיום נהוג לסיים את תהליכי ההבחלה והייבוש בשטח ולשווק את הפרי כ"עסיסי", פעולות המתבטאות בנזק משמעותי לפרי.
מוצר איכותי חדש הזוכה לביקוש רב ופודה מחירים גבוהים במיוחד הוא פרי מג'הול "עסיסי במיוחד" המכיל 32-40 אחוזי מים. האפשרות לשווק את פרי ה"בוחל" כמוצר מג'הול "עסיסי במיוחד" תחסוך הוצאות והפסדי נזקים בנוסף לערך המוסף של פדיון מחיר גבוה ותוספת משקל. התכונות הייחודיות של הפרי ה"עסיסי במיוחד" מגבילות את יכולת ההישמרות שלו באחסון, ובכך מקשות על הפיכתו למוצר הראוי לשיווק מסחרי בארץ ובחו"ל. מטרת התכנית לפתח שיטות ומשטרי קירור ואחסון לשימור מיטבי, שיאפשרו פרישה מירבית של תקופת השיווק של פרי מג'הול "עסיסי במיוחד" איכותי.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter