אבטחת איכות פרי תמר מג'הול עסיסי על ידי שימור בהקפאה – 2005

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

דר' חמוטל בורוכוב, אמנון גרינברג, דר' בלה לוצקי, סילבי לוי, זיו גדעון – מו"פ ערבה דרומית;
דר' אילן שומר, טטיאנה יפרמוב, סבטלנה אלכסנדר – מינהל המחקר החקלאי.

תקציר
פרי תמר עסיסי מזן מג'הול מהווה גורם כלכלי חשוב באזורי בקעת הירדן והערבה. כיום, פרי  ; חלק ניכר מהפרי העסיסי ניזוק במהלך האחסון ונפסל  – שאינו מיוצא מיד מאוחסן ב -18 ºC לייצוא. כמו כן, לעיתים קרובות, פרי יוצא מן האחסון עם מופע איכותי אך חיי מדף קצרים מדי תוך גרימת הפסדים כספיים מצטברים. לאבטחת איכות גבוהה ואחידה לאורך כל השנה יש חשיבות כלכלית רבה. המחקר נועד לרכוש את הידע הנדרש לפיתוח הטכנולוגיה המתאימה. תוצאות שנות המחקר הקודמות הראו שניתן לשמר את איכות הפרי לזמן ממושך במשטרי קירור ואחסון מבוקרים; בנוסף, התאמת משטר השימור למצב הפיזיולוגי של הפרי מאפשרת חיסכון
בהוצאות השימור האיכותי.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלאחמוטל

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter