חומרי בריאות בירקות ופירות טריים בערבה הדרומית

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

חמוטל בורוכוב-נאורי, סילבי יודנשטיין (לוי), אידה מילנז, תמרה ליבשיץ – מו"פ ערבה דרומית
אילן שומר – מדעי המזון, מנהל המחקר החקלאי, מכון וולקני

מבוא
התחרות הקשה על שווקי המערב מעמידה בספק את כדאיות ענף גידולי השדה בערבה הדרומית. על מנת להמשיך ולקיים גידול רווחי של פירות וירקות באזור יש להגדיל את האטרקטיביות שלהם לצרכנים פוטנציאלים. ניתן לרתום לצורך זה את הפופולריות הרבה לה זוכה כיום תפיסת "אורח החיים הבריא", בה אכילת פירות וירקות טריים תופסת מקום מרכזי. תרומתם של הפירות והירקות הטריים לבריאות היא בעיקר בשני תחומים: א. תזונה – ירקות ופירות טריים מהווים מקור טבעי לויטמינים, סיבים ושומנים "טובים" (סטרולים צמחיים ונגזרותיהם המסיסות, חומצות שומן בלתי רוויות) בנוסף להיותם מקור חשוב לחלבונים ופחמימות. ב. רפואה מונעת – פירות וירקות מסוימים מכילים ריכוזים משמעותיים של חומרי טבע צמחיים (פיטוכימיקלים) בעלי תרומה ייחודית לבריאות.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter