פיתוח ידע לזיהוי מזורז של קווי רימון עדיפים לגידול בתנאי הערבה

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

ד"ר חמוטל בורוכוב, סילבי יודנשטיין, אמנון גרינברג – מו"פ ערבה דרומית
ד"ר דורון הולנד – מטעים, מנהל המחקר החקלאי, נווה יער

הביקוש לפרי הרימון  (.Punica granatum L) גדל מאוד בשנים האחרונות בעקבות הדיווחים המדעיים המצביעים על ערכם התזונתי והבריאותי הגבוה של הפרי ומוצריו. תנאי האקלים, הקרקע והמים בערבה הדרומית מתאימים לגידול רימונים. במחקרים קודמים התקבל שבזכות תנאי האקלים הנוחים בערבה הדרומית ניתן לקבל פרי איכותי מזני רימון ירוקי-עד ונשירים גם בחודשים בהם חסרים בשווקים רימונים טריים ואיכותיים )פברואר-יולי(. האפשרות לקבל פרי בחודשים אלה מקנה יתרון מובהק לגידול רימונים בערבה. ביעדי השיווק של הרימון הדרישה היא לפרי איכותי בעל צבע אדום עז (פנימי וחיצוני). עצמת הצבע האדום החיצוני והפנימי בפירות המתפתחים בערבה הדרומית בסוף האביב ובקיץ פחותה מזו המתקבלת באזורים אחרים בארץ. מקור הצבע האדום הוא באנטוציאנינים, והפחיתה בעוצמתו נובעת מפגיעה בהצטברות פיגמנטים אלה בתנאי האקלים המקומיים.

לדוח המלא הקישו כאן —>  קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter