שימור איכותי של מג'הול עסיסי במיוחד מפירות ברמות הבשלה שונות

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

ד"ר חמוטל בורוכוב, יערה דנינו, אמנון גרינברג – מו"פ ערבה דרומית

רקע ותאור הבעיה
לתמר מזן מג'הול חשיבות מרכזית בכלכלת תושבי הערבה הדרומית. כיום עיקר הכנסות הענף הן מפרי מג'הול "עסיסי" המתאפיין ב- 32-32% מים. בשנים האחרונות מתרחב השימוש בגדיד בניעור ממוכן במטעי האיזור ובמהלכו נאספות כמויות משמעותיות (32% >) של פרי "בוחל", פרי בשלבי הבחלה שונים ("בוחל חלקי") ופרי בוסר צהוב, הנושרים בגדיד יחד עם הפרי המוכן (איור מס. 1). כיום ננקטות שיטות שונות לסיום הבחלת פרי ונוהגים ליבש את ה"בוחל" לרמת פרי
"עסיסי".

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter