בחינת התגובה של תמרים מזן מג'הול לריכוזים שונים של מלח ובורון

פרטי דוח מחקר:

במידה ותרצו לשלוח הודעה למחבר המחקר, הקישו על שמו ותועברו לטופס שליחת הודעה, בעמוד האישי שלו.

שמות החוקר/ים:

יחזקאל מועלם- מדעי הקרקע והמים, הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות
הסביבה, רחובות. האוניברסיטה העברית בירושלים
טריפלר אפי- מדעי הקרקע והמים, הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות
הסביבה, רחובות. האוניברסיטה העברית בירושלים

1- תקציר
במהלך השנים האחרונות עוברים מטעי התמרים באזור הערבה הדרומית להשקיה במים מליחים או בקולחי אילת. האחרונים מתייחדים ברמת בורון (B) גבוהה מעבר לריכוזים המוכרים כסבירים עבור מרבית הגידולים. עשרים שתילי מג’הול הוצבו בליזימטרים ביטבתה, בקרקע מקומית. שנה לאחר שתילתם החלו טיפולי המליחות והבורון.

לדוח המלא הקישו כאן —> קרא דו"ח מלא

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter